Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Crêpes eau-de-vie de poire

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

4 dunne flensjes
1 glas witte wijn
25 gr boter
2 eetl suiker
2 peren
50 gr geschaafde amandelen
4 bolletjes vanille of roomijs
slagroom of wat warme chocoladesaus

Bereiden

De witte wijn, boter en suiker in een pannetje aan de kook brengen.

De peren schillen, en in kwarten snijden. De stukjes peer bij de wijn doen. Ongeveer 5 minuutjes koken.

Op vier verwarmde borden de flensjes leggen.
De peren en het ijs over de flensjes verdelen. De flensjes in een punt vouwen.

De punt iets open maken en er een toef slagroom inspuiten.
Ipv slagroom kunt u ook wat warme chocoladesaus over de crepe schenken.
Garneren met geschaalde amandelen


Serveertip:
Verwarmde eau-de-vie de poire over de flensjes schenken en aansteken.

Bron/inzender: marionsrecepten.nl

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Verse vijgen met Amarettoroom
Witte chocoladepudding
Gepofte appel met bokbier-karamel
Indiaas mangodessert
Chocoladebakje met crème de menthe slagroom

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes